Student porodio ženu nasred ulice

Student porodio ženu nasred ulice
Foto: Twitter

JEDAN 21-godišnji student medicine danas je postao pravi heroj. Hamzah Selim je na londonskom Warren Street Stationu pomogao ženi koja je proživljavala snažne trudove i hitno trebala roditi.

Kada se u utorak popodne vraćao kući s predavanja iz anatomije, Selim je čuo krikove žene koja se nalazila u lokvi krvi, dok je uz nju je bila sestra koja je bila izvan sebe od šoka. Misleći kako su se dvije žene potukle, mladić je odmah priskočio u pomoć.

Kada im je prišao, shvatio je da žena rađa, a dijete samo što nije izašlo iz utrobe pa joj je odmah pomogao da sjedne i smiri se kako se ne bi onesvijestila zbog prevelikog gubitka krvi. "Osjetio sam nešto toplo, instinktivno sam pogledao dolje i vidio ručice i glavicu djeteta", opisao je za BBC Selim koji je ženi pomogao pri porođaju i dijete umotao u svoju vestu kako bi ga zaštitio. Iako se ne bavi područjem koje se tiče porođaja, student ima nešto iskustva pa je znao što treba činiti.

"Znao sam da trebam ženu staviti u ležeći položaj pa sam sam skinuo svoju vestu i zamotao dijete u nju. Dijete nije pokazivalo vitalne znakove pa sam odmah pomislio na najgore. Odlučio sam se obratiti nekom stručnijem, no nitko od prisutnih nije znao kako pomoći", prepričao je dalje te na kraju istaknuo kako je počeo masirati djetetu obraze i poticati krvotok nakon čega se zakašljalo i počelo disati.

Pohvalio je i majku koja je bila vizan sebe od sreće kada je primila malca u naručje, a Selim ju je pohvalio istaknuvši kako je bila zaista hrabra i snažna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara