Štulić: Svirao bih u Hrvatskoj, ali ja ne sviram na okupiranim teritorijima

Tekst: B.M.
Foto: Blic


BRANIMIR ŠTULIĆ progovorio je za medije, i to ekskluzivno za časopis "Nin". Novinar ga je posjetio u Nizozemskoj, gdje boravi već dugo vremena. Štulić živi u malom mjestu nadomak Utrechta već 25 godina. Kao klinac kaže, htio je biti velik kao Beatlesi, okružen veličinom, te se čitav njegov život temelji na traženju boljih od sebe.

"Nisam ničiji"

Svjestan je, otkriva da je jedan od najznačajnijih ljudi u glazbi, kad govorimo o prostorima bivše Jugoslavije, te je napravio najviše što čovjek po tom pitanju može, a s druge strane, kaže, što je dalje, to je zanimljiviji. Poslije toliko godina šutnje o njemu, u Hrvatskoj su ponovno zainteresirani za njega. Štulić je svjestan kaže, da se dugo vremena o njemu šutilo, mnogi su kaže muljali, lagali, zataškavali, a sad ga svojataju. "Nisam ničiji" kaže legenda.

"..ja ne sviram na okupiranim teritorijima."

Na pitanje pod kojim bi uvjetima svirao, odgovorio je: "... da je ta zemlja slobodna i da je slobodna kao što je nekad bila. Ona je sada okupirana, a ja ne sviram na okupiranim teritorijima." Nažalost brojnih obožavatelja, čini se da Johnny ipak neće nastupati, to je na samo sebi svojstven način i potvrdio. Na kraju krajeva, kada bi veliki Johnny i nastupio, onda to više ne bi bio on. Utopio bi se u masi izvođača koji koriste ideale za zaradu, a dio mase Štulić nikada nije bio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara