Sundance: Nagrade dodjeljene latinoameričkim filmovima

Glavna nagrada žirija dodijeljena je filmu "Padre Nuestro" (Naš otac) koji govori o meksičkom imigrantu koji dolazi u New York u potrazi za svojim ocem.

Druga nagrada pripala je brazilskom filmu "Manda Balla" (Pošalji metak) koji obrađuje problematiku rastuće količine nasilja koje potresa suvremeno brazilsko društvo.

"Kad smo snimali ovaj film razgovarali smo s mnogim ljudima koji su prešli granicu i na kraju se sve svodi na to da su to samo obitelji koje dolaze ovdje kako bi se prehranile i ujedinile s drugim članovima svoje obitelji", rekao je Christopher Zalla, redatelj filma "Padre Nuestro", prenosi BBC.

Nagrada World Cinema pripala je izraelskom filmu "Sweet Mud" (Slatko blato) koji istražuje vezu između dječaka i njegove mentalno poremećene majke.

Publika je najboljim filmom proglasila "Grace is Gone", u kojem glavnu ulogu igra John Cusak, a radi se o čovjeku koji mora svojoj djeci priopćiti da im je majka poginula u Iraku. Redatelj ovog filma, Charles Ferguson, izjavio je kako je htio pokazati "kakve se stvarno stvari događaju u Iraku."

Na desetodnevnom festivalu prikazano je više od 120 filmova.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara