Sustigle je godine i bolest: Slavna zavodnica u 65. izgleda neprepoznatljivo

Sustigle je godine i bolest: Slavna zavodnica u 65. izgleda neprepoznatljivo
Foto: Instagram/Getty Images

STATUS slavne zavodnice dobila je zbog kultnog filma Tjelesna strast iz 1981., a danas, 38 godina poslije, Kathleen Turner i dalje je jedna od glavnih ikona Hollywooda. Njen zaštitni znak definitivno je prepoznatljivi dubok i hrapav glas zbog čega su je mnogi uspoređivali s Laurom Bacall.

Osim filmova u kojima je glumila fatalne zavodnice, Kathleen Turner proslavila se i ozbiljnim ulogama u filmovima Čast Prizzijevih, Dragulj Nila i Lov na zeleni dijamant.

"Smatrali su me sex simbolom, snaga moje privlačnosti zaista je godinama bila prednost kod dobivanja uloga, ali to uopće nije utjecalo na ono što ću ja odabrati. Izborila sam se za sebe unatoč izgledu", priznala je glumica, a prenosi Mirror.

Osvrćući se na svoju dugogodišnju glumačku karijeru, 65-godišnja glumica rekla je da je jedan od njenih najdražih trenutaka bio snimanje romantične komedije iz 1984. Lov na zeleni dijamant s Michaelom Douglasom. Otkrila je kako je tada zamalo imala aferu s njim. 

Na vrhuncu Kathleenine karijere, sredinom 90-ih, dijagnosticiran joj je reumatoidni artritis. "U to vrijeme nisu imali lijekove koji bi mogli zaustaviti razvoj bolesti", kaže glumica koja se zbog bolesti suočila i s alkoholizmom kojega se poslije uspješno riješila.

Embed from Getty Images

Kako joj je artritis na neko vrijeme zakočio uspješnu karijeru jer se nije smjela puno kretati, glumica je počela davati glasove u crtanim filmovima, a jedan od najpoznatijih kojega je utjelovila je Jessica Rabbit.

Na vrhuncu karijere, 1984. godine, udala se za biznismena Jaya Weissa, a tri godine kasnije dobili su kćer Rachel. Nažalost, par se 2007. godine razveo i ona je od tada sama. "Mislim da se ne želim ponovno udati", priznaje glumica.

Publika će ju još pamtiti po ulogama Chandlerovog oca transvestita iz Prijatelja, Kalifornikaciji i Reži me, a Kathleen se i danas bavi glumom te ju možemo gledati u serijama Dolly Parton's Heartstrings, The Kominsky Method ili čuti u popularnoj animiranoj seriji Rick and Morty.

Embed from Getty Images

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara