Sve je bolje nego Maja Šuput

HRVATSKI šund konzumenti odabrali su pjesmu koja će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu. Njena izvođačica je izvjesna Claudia, nešto poput Britney Spears, samo bez svih osobina zbog kojih je Britney bila popularna.

Tako je, hvala bogu, završeno maratonsko natjecanje, da se poslužimo eufemizmom, pjesama koje smo "već negdje čuli".

"Sustav (glasanja) je super jer pokazuje kakva smo država i kakvi su nam ukusi." - rekla je jedna od pjevačica koje nisu ušle u finale.

Po prvi put glasanje je provedeno isključivo putem telefonskih glasova gledatelja. I to je zapravo jedino zanimljivo u cijeloj ovoj večeri, jer sada postoji materijalni dokaz za ono što smo dugo znali - Hrvati nemaju sluha.

U svakoj šali pola istine. A cijela istina o televotingu na Dori je da je za ulazak u finale bilo dovoljno da rodbina potroši 2,000 DM na telefonski račun (izračunao kolega Ivo Ščepanović iz Slobodne Dalmacije).

Time je ujedno propuštena prilika da se "u Europu" pošalje sjajni Kawasaki 3P. Treba priznati da je moglo biti i gore - da je odabrana recimo Maja Šuput, ili još gore, da je Eurosong recimo bitno natjecanje.

Za ´Doru 2003.´ bilo je prijavljeno 270 pjesama, od kojih je prosudbena komisija odabrala 24, a od kojih se za završnicu 12 pjesama izborilo kroz dvije izlučne večeri, u petak i subotu. 

Eurosong 2003. održati će se 24. svibnja u Rigi, glavnom gradu Latvije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara