Sve više Izraelaca slavi Silvestrovo unatoč protivljenju rabinata

Mnogi Izraelci, posebno mladi, u subotu navečer spremaju se za doček Nove godine, unatoč tomu što je rabinat javno dao na znanje da se protivi proslavi Silvestrova, smatrajući ga kršćanskim blagdanom.

Ne predviđaju se nikakve službene proslave i malo će Izraelaca Novu godinu slaviti u krugu obitelji, no veliki hoteli, posebno u području Tel Aviva za mnoge zainteresirane organizirali su svečane novogodišnje večere.

Mnogi kafići u većim gradovima već nekoliko dana privlače mlade na proslavu, nudeći u ponoć besplatno pjenušac. U Izraelu se Nova godina (prema gregorijanskom kalendaru), u posljednjih nekoliko godina slavi sve češće, posebno nakon priljeva više od milijun imigranata s područja država bivšeg SSSR-a nakon 1989. I u istočnom Jeruzalemu će veliki hoteli u arapskim četvrtima organizirati novogodišnja slavlja za turiste i za Palestince.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveće slavlje priređuje židovski milijarder ruskog podrijetla Arkadij Gajdamak, ujedno i vlasnik nogometnog kluba Beitar-Jeruzalem. U velikoj dvorani u Tel Avivu bit će organizirana proslava za 1.500 uzvanika, među kojima će se naći niz poznatih ličnosti. Posluživat će se vrhunska vina i kavijar, sushi, vrhunski šampanjac te birane slastice. Osim domaćih estradnih zvijezda uzvanike će zabavljati američka pop grupa "The Temptations".

(Hina) xmh ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara