Svet o hrvatskim pjevačicama: Seve ušmrkana, Alka alkoholizirana

Svet o hrvatskim pjevačicama: Seve ušmrkana, Alka alkoholizirana

KAKO se hrvatski mediji nerijetko imaju tendenciju osvrtati na srpske (uglavnom folk) pjevačice, tako nam ni naši ex-Yu susjedi nisu ostali dužni.

Naime, u Svetu, moglo bi se reći srpskoj inačici britanskog tabloida The Sun, po završetku glazbenog festivala "Budva 2006.", stoji kako je Seve "imala najviše razloga" pojaviti se na tom festivalu, pri čemu je njezin razlog u Svetu opravdan brojkom od 10.000 eura.

Nadalje, u časopisu stoji kako je za Seve na tom festivalu bilo više zanimanja nego za sve sudionike i ostale goste zajedno.

"Hrvatska zvijezda imala je nekoliko zahtjeva kojima je uvjetovala dolazak u Budvu. Pored astronomskog honorara, organizatori su joj morali osigurati deset tjelohranitelja, specijalnu garderobu (nije htjela biti okružena ostalim sudionicima) i smještaj u najluksuznijem apartmanu u Budvi." - prenosi srpski Svet.

U časopisu se nadalje nastavlja kako je Seve koncert započela pjesmom "Hrvatica", što su u časopisu okarakterizirali kao "ne baš najadekvatniju glazbenu želju za crnogorsku nezavisnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako joj mnogi (muškarci) ne bi oprostili, mi ćemo to učiniti jer je posljednjih godina bila doslijedna i uvijek "na liniji"! Tko spominje snijeg i bijelo kad mu vrijeme nije?" - stoji u srpskoj inačici The Suna, pri čemu nije u potpunosti jasno što su novinari time htijeli reći, iako se neki zaključci o značenju daju naslutiti iz podnaslova članka, a u kojemu se spominje "Seve ušmrkana".

Druga hrvatska pjevačica na koju su se srpski mediji obrušili je Alka Vuica, a za koju se navodi kako se tijekom festivala "trudila da ne sretne nekadašnju prijateljicu Severinu, s kojom je u posljednje vrijeme na ratnoj nozi".

"Sve tri festivalske večeri Alka Profesionalka se nalijevala alkoholom dok ne bi počela gubiti ravnotežu, a potom bi sjela i nastavila piti." - riječi su kojima je u Svetu završen opis gostovanja naših dviju pjevačica u Crnoj Gori. 

B.S.
Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara