Svi koji su posljednjih godina vladali hrvatskom glazbenom scenom okupljeni na jednom mjestu

Hr Top 20 je lista popularnosti pop-rock i zabavnih skladbi koju kreiraju 64 hrvatske radiopostaje, koje tjedno šalju svoje top liste, a konačna je top lista rezultat njihova zbroja. Prva je emisija, u produkciji Media servisa, realizirana 6. travnja 2003. godine. Koncert na kojemu će nastupiti osvajači samog vrha ove top liste od sada će se, kako je najavio jedan od vlasnika Obiteljskog i Narodnog radija Juraj Hrvačić, održavati četiri puta godišnje - za svako godišnje doba, odnosno svaka tri mjeseca, birat će se glazbeni uradak koji je kod slušatelja imao najveći uspjeh.

"Ovo je prva značajna glazbeno-zabavna priredba u Hrvatskoj. Želimo napomenuti kako smo poziv uputili najvećim autoritetima hrvatske glazbe. Ovaj će koncert biti zapravo mali summit svih onih koji "drmaju" hrvatskom glazbom." - kazao je na tiskovnoj konferenciji održanoj u utorak Hrvačić, koji se s direktorom programa Nove TV Sinišom Svilanom o uspješnosti ovog projekta okladio u - ni manje ni više nego - janjetinu.

Na koncertu će nastupiti oni glazbenici za koje se u posljednje vrijeme najviše čulo (ne isključivo po skandalima, nego i glazbi), a osim nekoliko gorenavedenih tu su i Luka Nižetić, Massimo, neizostavni Thompson i Miroslav Škoro, Crvena Jabuka, Magazin, ET, Prljavo kazalište i drugi.

Dašak ljepote u voditeljski će program unijeti voditeljice Nove TV Monika Kravić i Mirna Maras. Ako nekoga zanima zašto među imenima onih koji će nastupiti na koncertu nema glazbenika poput Gibonnija, Colonie, Tonija Cetinskog i Nine Badrić - koncert se, nažalost, nije "poklopio" i sa njihovim planovima za odlazak na skijanje.

Što bi tiskovna konferencija s Jurajem Hrvačićem bila, a da na istoj ne bude riječi i o Hrvatskom Radijskom Festivalu. Hrvačić je tako nadobudno najavio kako će se isti ove godine održavati na nekom "lijepom mjestu". U kombinaciji su, kako kaže, "tri mjesta na moru", no nije želio otkriti o kojim je mjestima riječ.

Foto i tekst: B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara