Švicarci napravili hotel s "nula zvjezdica" - od atomskog skloništa

Švicarci napravili hotel s "nula zvjezdica" - od atomskog skloništa

TURISTI u Švicarskoj uskoro će imati privilegiju spavati u prvom hotelu s "nula zvjezdica" u svijetu. Taj jedinstveni hotel u svijetu, smješten je u nekadašnjem atomskom skloništu, nekoliko metara ispod površine tla.

Skupina od 15 gostiju prošli je tjedan isprobala hotel te prespavala sa četvrtka na petak u artistički dekoriranim prostorijama skloništa i spavajući u pravim hotelskim krevetima. Ipak, to je bilo samo probno noćenje, jer odobrenje za rad hotel treba dobiti od grada Sevelena, a od grada traži sufinanciranje projekta s oko 350 tisuća kuna.

Hotel bi trebao privući goste plitkog džepa, smatraju ljudi koji su pokrenuli taj neobični projekt. "Koristeći umjetnost kao oružje, stvorili smo niskobudžetni hotel, koji ima vlastiti šarm i uzima u obzir individualne želje gostiju", kazala su braća Frank i Patrik Riklin, umjetnici koji su dobili zadatak uljepšati interijer hotela. Noćenje u tom hotelu koštalo bi negdje između 45 i 70 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajednička kupaonica pretvorena je u fontanu sa cvijećem, a u unutrašnjosti se nalazi i veliki panel na kojemu se može uživo vidjeti slika s površine, koju snima kamera postavljena van hotela. gradonačelnik Roman Togg, uvjeren je kako će hotel imati komercijalni uspjeh, a vjeruje i kako bi se u njemu mogli održavati i kulturni događaji. U slučaju nužde, on se u roku od 24 sata može ponovo vratiti u funkciju atomskog skloništa, dodao je.

B.V.
Foto: Spiegel.de

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara