Svjetski dan sladoleda: Znamo gdje je u petak jeftiniji i do 40 posto

Svjetski dan sladoleda: Znamo gdje je u petak jeftiniji i do 40 posto
Foto: Press

HLADNI, kremasti desert raznih okusa i tekstura savršen je suputnik u vrućim ljetnim danima.

Uz sladoled plačemo zbog nesretne ljubavi, posežemo za njim u danima koji nisu baš najsjajniji, sladoled je tu kad treba zasladiti rođendan ili dugo očekivanu kavu s prijateljima. Od djetinjstva do zlatnih godina – sladoled malo tko odbija.

Prema nekim istraživanjima, djeca od 2. do 12. godine najveći su obožavatelji sladoleda, dok sa žlicom u ruci do njih stoje oni stariji od 45 godina. Diljem svijeta najviše su obožavani sladoledi od vanilije, čokolade i jagode. Klasika je uvijek dobar izbor, no valja tu i tamo posegnuti za nekim novim, ponekad i egzotičnijim okusima. Sladoled se posluživao od davnina, a navodno je bio omiljena slastica faraona, u čije doba se sladoled pripremao od zaslađenog mlijeka, uz dodatak kandiranog voća i orašastih plodova. Arapi su uživali u šerbetu te su ga navodno oni i doveli u Italiju, gdje je ubrzo postao omiljeni desert bogatih. Danas gotovo da ne možemo zamisliti tjedan bez sladoleda. Osim što je dostupniji no ikada, uživamo u njemu kod kuće, u kafićima, pa čak i u pauzama od posla.

Statističari opsjednuti sladoledom tvrde kako kuglica sladoleda nestaje nakon točno 50 lizova.

Svjetski dan sladoleda obilježava se 20. srpnja, a ako ga želite dostojanstveno proslaviti, znamo gdje možete naći sladolede jeftinije i do 40 posto.

Upravo toliko će biti snižene cijene više od 100 vrsta multipack i obiteljskih pakiranja sladoleda u Kauflandu u petak, 19. srpnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara