TAJLANDSKA VLADA ZABRANILA HRANJENJE GOLUBOVA U PARKOVIMA

Vlada Tajlanda zatražila je od svojih građana da ne diraju ptice selice i da izbjegavaju kontakte s običnim pticama poput golubova i vrabaca, iz sve većeg straha od širenja ptičje gripe.

Stalni tajnik za prirodne resurse i okoliš Plodprasop Suraswadi kazao je da javnost ne treba biti pretjerano zabrinuta zbog mogućnosti dobivanja ptičje gripe od ptica selica.

Ipak, upozorio je, stanovnici Tajlanda ne bi trebali hraniti ptice, pa ni golubove i vrapce.

Dužnosnici Bangkoka kažu da, iako je taj grad stavljen na popis onih u kojima su otkriveni slučajevi ptičje gripe, zasad nema dokaza o tome da golubovi u središtu Bangkoka umiru od te bolesti.

"Golubovi kratko žive. Deset mrtvih golubova dnevno nije ništa neuobičajeno. Ipak nad mrtvim će se golubovima provesti obdukcija", kazao je zamjenik guvernera Bangkoka Prapan Kittisin.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajlandska je vlada ovog tjedna zatvorila odjeljke s pticama u državnim zoološkim vrtovima kako bi i na taj način spriječila prenošenje ptičje gripe na ljude.

Uprave zooloških vrtova naredile su da se oko ptičjih kaveza postavi sigurnosna mreža kako bi se na taj način spriječio kontakt ptica u zoološkim vrtovima s pticama na slobodi.

Te su mjere donesene iz straha da ptice selice prenose ptičju gripu.

(Hina) nab vm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara