Tamara Ecclestone šetala Dubrovnikom s više od 40.000 kuna u rukama

Tamara Ecclestone šetala Dubrovnikom s više od 40.000 kuna u rukama
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

PETRA I TAMARA ECCLESTONE sa svojim su obiteljima viđene u šetnji Dubrovnikom.

Kćeri Bernieja i Slavice Ecclestone u opuštenom su izdanju i s osmijesima na licima razgledavale Grad, a u jednom trenutku su zastale kako bi prolaznicu upitale za smjer. 

Nakon šetnje gliserom su se vratile na jahtu Petara.

Tamara je za opuštenu šetnju Stradunom odabrala poprilično luksuzan modni dodatak - skupocjenu plavu torbicu Hermes Birkin.

Riječ je o najlegendarnijoj torbi svih vremena do koje teško mogu doći i oni najbogatiji. Neki od najjeftinijih modela koštaju preko 40 tisuća kuna, a oni najskuplji i do pola milijuna kuna. Prije nekoliko godina je na licitaciji aukcijske kuće Christie's u Hong Kongu jedna birkinica prodana za nevjerojatnih 380.000 dolara te je tako postala najskuplja torba na svijetu.

Torba Birkin ime je dobila po glumici i pjevačici Jane Birkin, a nastala je 1981. godine.

Cijena ove torbe, osim zbog veličine, varira i zbog vrste kože od koje je izrađena, zemlje u kojoj se prodaje te čak i boje i modela. Za kupovinu ove torbe dugo je postojala čak i lista čekanja, a osim brojnih holivudskih zvijezda koje ju ne ispuštaju iz ruku, popularizirala ju je i Samantha Jones, lik iz serije Seks i grad, koja je u jednoj epizodi pokušala sve kako bi preko reda uspjela nabaviti slavnu torbu - i nije uspjela.

Prije nekoliko godina na stranici Baghunter, online tržnici za kupovinu i prodaju torbi, otkrili su podatak da je torba Hermes Birkin sigurnija investicija od ulaganja u zlato ili dionice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara