Tarantino i Rodriguez doživjeli fijasko na kino-blagajnama

Međutim, u Hollywoodu se ipak najviše komentira činjenica da je "Grindhouse", razvikani omnibus Quentina Tarantina i Roberta Rodrigueza, doživio komercijalni fijasko.

"Grindhouse", zamišljen kao film u dva dijela kojim bi se odavala počast eksploatacijskim "trash" klasicima 1970-ih, zaradio je tek 12 milijuna dolara i završio na četvrtom mjestu.

To predstavlja ozbiljan udarac ne samo za Tarantina i Rodrigueza, koji su u prošlosti, usprkos cenzorskog rejtinga "R" bez problema dolazili na prvo mjesto gledanosti sa svojim filmovima kao što su "Kill Bill" i "Sin City".

Još gori udarac su pretrpjeli braća Weinstein, producenti koji su u prošlosti bili jedni od najuspješnijih i najutjecajnijih producenata u Hollywoodu. Međutim, otkako su 2005. godine okončali suradnju s matičnim studijem "Disney", njihovi filmovi u pravilu predstavljaju komercijalna razočaranja. "Grindhouse", na čiji je budžet potrošeno 67,5 milijuna dolar, će po svemu sudeći biti još jedno takvo razočarenje.

Na drugom mjestu je završio animirani film "Meet the Robinsons" s 17,5 milijuna dolara, dok je na trećem mjestu komedija "Are We Done Yet?" s 15 milijuna dolara.Na petom mjestu je s 10,4 milijuna dolara završio "Reaping", horor-film s Hillary Swank u glavnoj ulozi.

D.A.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara