Tarik Filipović poručio: "Godinama nas drže u istoj situaciji, plaše i zavađaju"

Tarik Filipović poručio: "Godinama nas drže u istoj situaciji, plaše i zavađaju"
Screenshot: Index

TARIK FILIPOVIĆ pozvao je građane rodne Zenice da izađu na izbore i glasaju.

"Dragi moji Zeničani, nemojte reći da vam je svejedno i nemojte reći da vam se to nije uklopilo u današnji raspored, zato, molim vas da glasate za bilo koga. Isto nam je i loše nam je od primirja, i takvo je stanje zbog nas samih. Pustili smo da nas godinama drže u leru i istoj situaciji, s istom retorikom nas plaše i zavađaju. Naravno, nacionalno podebljanom retorikom, tako da ne možemo naprijed definitivno ako nešto ne promijenimo", poručio je Filipović, prenosi Dnevni avaz.

Inače, danas nešto više od 3,3 milijuna registriranih birača u Bosni i Hercegovini prvo bira novi sastav tročlanog Predsjedništva BiH. U to predstavništvo ulaze predstavnici svakog od triju konstituirajućih naroda: Hrvata, Srba i Bošnjaka. Biraju se i zastupnici u Zastupničkom domu parlamenta BiH te zastupnici u Zastupničkom domu parlamenta Federacije BiH i u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Također, biraju se i novi predsjednik i dva dopredsjednika Republike Srpske te zastupnici u skupštinama deset županija u Federaciji BiH.

BiH mediji javljaju da je odaziv na izbore izuzetno slab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara