Tarik još uvijek bez nasljednika: Bitorajac poziva kolege da ne pristanu voditi "Milijunaša"

Tekst: B.M.
Foto: Neja Markičević, Sandra Šimunović, Biljana Gaurina / CROPIX

NAKON suzpenzije voditelja "Milijunaša", Tarika Filipovića, na HRT-u se traži novi voditelj popularnog kviza. U tom kontekstu danas se pojavilo ime glumca Roberta Kurbaše, koji je viđen na Prisavlju gdje je navodno došao na snimanje pilota za kviz. Kurbaša je te pretpostavke oštro demantirao, govoreći kako je danas na HRT-u snimao seriju, pa je tako još uvijek aktualno pitanje "Tko želi biti novi voditelj"..

Podsjetimo, nakon što je Tarik 24. rujna u najgledanijem kvizu HRT-a izjavio: "Bolnica u Klaićevoj bi trebala biti cijela u zlatu koliko su dobili humanitarne pomoći... ne znam gdje je završio sav taj novac!", popularni voditelj suspendiran je,  a sankcije su pretrpjeli i ostali čelni ljudi Zabavnog programa HRT-a.

Kao nasljednici zeničkog šarmera od suspenzije do danas spominjali su se mnogi njegovi kolege

Domagoj Burić poduzeo je drastične mjere, s kojima se nikako nije složio ravnatelj HRT-a, Vanja Sutlić, koji je,  kako kažu, na Tarikovoj strani. "Moj komentar se nije odnosio na to da je bolnica u Klaićevoj novac od humanitarnih akcija zlouporabila, nego na to da nisu dobili onoliko koliko su trebali i koliko se zaradilo", objasnio je voditelj.

Kao nasljednici zeničkog šarmera od suspenzije do danas spominjali su se njegovi kolege, glumci Damir Markovina, Janko Popović Volarić te Robert Kurbaša koji je bilo kakve dogovore i ugovore vezane uz popularni kviz demantirao.

Na čitav ovaj slučaj osvrnuli su se i iz Udruge glumaca, te najavljuju reakciju ukoliko se ne donese neko rješenje koje će biti pozitivno po Tarika Filipovića. Njegov prijatelj i kolega, glumac Rene Bitorjac, javno je pozvao glumce da ne pristaju voditi Milijunaša te svojim istupom dokazao ono što smo i sami znali, da Tarik ima jaku podršku i od struke i od javnosti.

"Vjerujem u pravdu i poštenje, uspravan sam bio i uspravan ću ostati"

Svoj komentar na sve dao je i on sam u izjavi za Jutarnji List: "Ružno se osjećam. Čini mi se kao da gledam neki film prepun loših stvari. Premda znam da film završava za desetak minuta, ja još uvijek vjerujem u sretan kraj. Vjerujem u pravdu i poštenje, uspravan sam bio i uspravan ću ostati. Meni je HTV puno pružio, baš kao i ja njemu, i vjerujem da će tako biti i dalje", kazao je Tarik.

Njegov britak jezik i smisao za humor, koji su mu toliko vremena bili najveći aduti u poslu koji radi, danas bi ga mogli koštati posla. Čini se da nitko, pa ni "zabavnjaci", nisu pošteđeni stege i svojevrsne cenzure na javnoj televiziji, koja, baš i nije do kraja u službi te iste javnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara