Tarikov "Milijunaš" otišao u povijest: "Da sam tražio scenarij za kraj, ne bi mogao biti bolji"

Tekst: A.M.
Foto: Sandra Šimunović / Cropix

POPULARNI show HTV-a, "Tko želi biti milijunaš", sinoć je, nakon sedam sezona doživio svoj epilog. "Da sam tražio scenarij za kraj, ne bi mogao biti bolji", izjavio je Tarik Filipović na kraju posljednje emisije u kojoj je mlada natjecateljica Vida Starčević osvojila čak 250 tisuća kuna. Naime, iako je otvorila pitanje za pola milijuna, Vida je odustala i otišla kući s dotad osvojenim iznosom i tako "napravila nešto revolucionarno za kraj", baš onako kako je na samom početku emisije tražio Tarik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovih sedam godina bio je predivan period mog, ne samo poslovnog nego mog života općenito"

Pitanje za pola milijuna kuna, glasilo je "Gruša je kruška, a što je kružka ako gavariš po ruski?", a ponuđeni odgovori bili su vrh, vrt, vrč i vrv. Nakon što se mlada natjecateljica ipak odlučila da se neće kockati, te odustala, ležerno je rekla kako bi njezin odgovor bio vrč, što se na kraju ispostavilo kao točan odgovor. "Ovih sedam godina, odnosno nešto više, bio je predivan period mog, ne samo poslovnog nego mog života općenito. Hvala vam svima od srca. Ovo nije zbogom nego doviđenja, dragi moji", pozdravio je Tarik gledatelje, s "knedlom u grlu", i tako završio posljednju sezonu popularnog kviza.


Podsjetimo, prvi "milijunaš" u Hrvatskoj se emitirao 24. ožujka 2002. godine, dok je u Velikoj Britaniji, odakle je potekao, na malim ekranima osvanuo četiri godine prije. U našoj inačici showa, samo je jedna natjecateljica osvojila milijun kuna, Mira Bičanić, koja je do maksimalnog osvojenog iznosa došla točno odgovorivši na pitanje: "Koja je tv voditeljica istrčala pariški maraton 2001. godine?". Uz pomoć 54 posto publike, profesorica iz Virovitice odgovorila je da se radio o Sandri Antolić, uz koju su, kao mogući odgovori bili ponuđeni i Mirjana Hrga, Mirna Zidarić i Ines Preindl. Osim Mire, milijunsko pitanje otvorilo je još petnaest natjecatelja, ali nažalost bezuspješno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara