Tehnološki Otpad - prava electro svirka u splitskoj Kocki

UDRUGA Priroda i Društvo odlučna je u namjeri da oživi splitsku elektronsku scenu, a posebno inzistiraju na svirci uživo, koja je, poručuju, nestala sa događanja na kojima se izvodi elektronska glazba. Za prvi dan prosinca pripremili su veliki koncert naziva "Tehnološki Otpad" u klubu Kocka, koji će, osim jakih glazbenih imena, posjetitelje svakako oduševiti i tehničkim dostignućima - pozornicom, instalacijama, projektorima...

Orgue Electronique aka Brian Chinneti je nakon nekoliko izdanja i mnogih nastupa uživo stekao poseban ugled na svjetskoj elektronskoj sceni. Od prvih nastupa po haškim squatovima, do onih današnjih od Tokya do Detroita (DEMF), Chinetti poziva ljude na putovanja kroz minimal electro-funk, deep disco, melodični freestyle i Chicago zvuk.

Zarkoff djeluje od 2003. godine. Prvi je put nastupio na festivalu Kontakt u Sisku, a nedugo zatim, zajedno s Yasom, počeo uređivati klupski event Soba 23 gdje je isprobavao svoj materijal u živo. Nakon nekoliko nastupa u kultnoj zagrebačkoj Točkici, uslijedili su pozivi u susjedne države i na festival Exit, gdje se upoznao sa beogradskom electro punk scenom grupiranom oko Cold Trinity labela. Svira još i u grupi Florence Foster Fan Club. Svoju glazbu svrstava negdje između techna, ebm-a i new wavea, namijenjenu i za plesni podij, ali i za koncentrirano slušanje u privatnosti.

Iva Starkova kao DJ radi otprilike četiri godine, pod velikim utjecajem pionira elektro glazbe kao što su Kraftwerk, Aux88, Drexciya i drugi. Svoje početke veže uz kultni splitski klub "Irma" gdje dobiva svoju prvu rezidenciju te "vrti" sve smjerove elektronske glazbe. Na kraju se ipak vraća korijenima elektronske glazbe te odabire electro i techno kao primarne u njezinim setovima, pa ta dva pravca postaju njezina daljna DJ preokupacija (electro, electro house, techno, electro breaks).

Cijena ulaznice iznosi 40 kn prije, odnosno 50 kn nakon ponoći, a party će, najavljuju organizatori, potrajati do ranih jutarnjih sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara