Terenci najopasniji za pješake

Terenci najopasniji za pješake

AUTOMOBIL koji će vas najvjerojatnije ubiti, ako vas udari dok prelazite cestu, je Suzuki, pokazalo je istraživanje obavljeno danas.

Model Suzuki Grand Vitara XL-7 postigao je nula bodova na zaštiti pješaka po međunarodnoj studiji koju je objavilo Vijeće za potrošače Hong Konga o utjecaju automobila u sudarima.

Rešetka prednjeg branika na tom modelu u većini slučajeva ubija pješaka ili ga teško ozljeđuje ako vozilo naleti na osobu.

Ako vam  je suđeno da na vas naleti vozilo, najsigurnije je da to bude ovogodišnji model Honde CRV, čija je karoserija posebno dizajnirana za umanjenje ozbiljnosti ozljeda pješacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vozače ili putnike, pak, najsigurniji su vozila Mercedes Benza ili Renaulta, dok Land Rover Freelander, Suzuki Vitara i Ford Escape pružaju najmanju zaštitu.Vrhunski modeli za zaštitu putnika su Sabov novitet 9-3, Renaultovi modeli Megane II, Laguna i Vel Satis te Mercedesi C i E klase.

Kad govorimo o zaštiti putnika recimo samo da u pravilu stupanj sigurnosti raste s porastom gabarita vozila. Također i u samim klasama možemo naići na krajnosti.

Tako kod najmanjig modela (gradski) minimalnu zaštiti pružaju vremešni Fiat Seicento i Citroen Saxo, dok su novi VW Polo & Co po sigurnosti zakucali na prag višeg segmenta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara