The Bambi Molesters nominirani za europski nezavisni album godine

Foto: thebambimolesters.com

GRUPA The Bambi Molesters, prepoznatljiva po svom surf rock zvuku, zahvaljujući svom posljednjem, osmom albumu "As the Dark Wave Swells" nominirana je za nagradu Europski nezavisni album godine prema listi IMPALA-e, nezavisnog udruženja glazbenih izdavača.

Tako su se The Bambi Molesters našli u konkurenciji s visokocijenjenim i renomiranim bendovima poput The National i Skunk Anansie. Osim njih, na listi se našao i bosansko-hercegovački bend Dubioza Kolektiv albumom "5 do 12".  Lista nominiranih uključuje izvođače svih zemalja Europe koji su svoje albume objavili putem nezavisnih europskih izdavačkih kuća.


The Bambi Molesters su prije pola godine bili i na visokom 12. mjestu po prodaji albuma na internet stranici Amazon.com u kategoriji rock albuma te su konkurirali albumima Buddyja Hollyja, Chuck Berryja, Elvisa i sličnih velikih glazbenika. Članovi benda, koji su svirali i uz slavni R.E.M., tada su izjavili kako rade dnevne poslove da bi mogli svirati glazbu koju vole.

Izjavili su i da svoju glazbu ipak nikako ne smatraju amaterizmom, već profesionalnom glazbom. Grupa, koja je nastala 1995. godine u Sisku, 2002., 2003. i 2010. godine dobila je nagradu Porin za najbolju instrumentalnu glazbu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara