Tindersticksi oduševili prepunu Močvaru

Tindersticksi oduševili prepunu Močvaru

ZAMISLITE koncert u malom prostoru pretrpanom ljudima na kojem vlada apsolutna tišina za vrijeme izvođenja pjesama, ali zato između dvije pjesme bend ne može doći do riječi od ovacija - zamislili ste jučerašnji koncert Tindersticksa u Močvari.

Usprkos najavama iz Močvare o ograničenom broju karata, klub je bio toliko krcat da ste se u samu prostoriju u kojoj se održavao koncert mogli ući samo ako se zovete Aljoša Asanović. Uzmite u ubzir i cijenu karte od nemalih 120 kuna u pretprodaji (čak 150 na dan koncerta), kao i činjenicu da se radi o prvom hrvatskom gostovanju šesterca iz Nottinghama, i dobit ćete osjećaj koliko su Tindersticksi zapravo popularni u Zagrebu.

Iako su je bend predvođen karizmatičnim Stuartom Staplesom u Zagreb došao promovirati svoj novi album "Waiting For The Moon",  to je jučer u Močvari bilo najmanje važno. Naime, od trenutka kad šesteročlani kolektiv popeo na pozornicu kluba, Močvarom je zavladala euforija rijetko kad viđena u tom prostoru, a Stuart, Hinchcliffe i ostali zbunjeno su se osmjehivali, kao da zaista nisu očekivali takav doček.

No, kad su Tindersticki započeli s prvom pjesmom, publika je zašutila kao da je počela misa i u potpunosti se prepustila magiji čarobnog komornog popa iz Nottinghama. Iz pjesme u pjesmu Tindersticski su oduševljavali prisutne sviračkim umijećem u čemu je prednjačio genijalni violinist/gitarist/vokalist Dickon Hinchcliffe, ali i isprepletenošću tihih melodija dodatno "podcrtanih" karakterističnim Stuartovim vokalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez puno verbalne komunikacije s publikom Tindersticksi su svirali više od dva sata te, pozivani neprekidnim petominutnim aplauzima, izašli na čak tri bisa. Njihova se glazba ionako ne da opisati uobičajenim epitetima ili trpanjem u ladice indie-rocka ili alt-pop/rocka, a reći da je njihova glazba topla i puna ljubavi je kao da ste rekli kako je Empire State Building visoka zgrada.

Nižepotpisanog su najviše oduševile izvedbe pjesama "Another Night In" s albuma Curtains i "Petite Gouttes DEau" s albuma "Nenette et Boni", što je naravno posve subjektivno i nevažno ako se pogleda iz perspektive besprijekornosti jučerašnje izvedbe Tindersticksa, kojima samo možemo poželjeti da nam se vrate što prije, i to po mogućnosti u neki malo veći prostor - jučer su se uvjerili da interesa itekako ima.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara