Tinejdžerka golim rukama podigla gorući kamionet pa spasila život svojoj obitelji

Tinejdžerka golim rukama podigla gorući kamionet pa spasila život svojoj obitelji

Screenshot: YouTube

SREDNJOŠKOLKA Charlotte Heffelmire iz SAD-a preko noći je postala nacionalna heroina, nakon što je golim rukama podigla gorući kamionet i tako spasila život svome ocu, ali i čitavoj obitelji.

Charlottin otac Eric je popravljao obiteljski kamionet u garaži kada je dizalica popustila, a benzin počeo istjecati. Eric se našao zaglavljen pod vozilom, a situacija je postala još gora kada se proliveni benzin zapalio.

Charlotte je srećom vidjela što se dogodilo i bosonoga je dotrčala upomoć ocu. Iako je visoka tek 160 centimetara i teška samo 54 kilograma, golim je rukama uspjela podignuti goruće vozilo dovoljno da joj se otac izvuče, a zatim je kamionet na tri kotača izvela iz garaže i požar ugasila uz pomoć šmrka. Rizik je bio još već budući da su se u garaži nalazili kanistri s benzinom.

Charlottina brza reakcija omogućila je i njenoj baki i tromjesečnoj nećakinji da na vrijeme napuste kuću. Vatrogasci su došli "na gotovo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Charlotte inače pohađa US Air Force Akademiju, no još se oporavlja od ozljede leđa i opeklina nogu koje je zadobila spašavajući očev život.

Nesreća se dogodila 28. studenog, a zbog nevjerojatnog herojstva 19-godišnja srednjoškolka je za ovaj čin nedavno dobila i nagradu lokalne vatrogasne zajednice.

"Ako zbog ozljeda ne budem mogla raditi na terenu, vjerojatno ću raditi za uredskim stolom. Trenutno se oporavljam i pazim da je moja obitelj dobro", rekla je skromna djevojka na preuzimanju nagrade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara