Tko upravlja novcem i životom Britney Spears?

Tko upravlja novcem i životom Britney Spears?
Foto: Instagram

BRITNEY SPEARS (38) već 12 godina nema pravnu kontrolu nad svojim životom i bogatstvom. Sud ju je obvezao na pravno skrbništvo koje će biti na snazi do 30. travnja ove godine. Britney je pod pravnim skrbništvom od 2008., kada je pretrpjela niz živčanih slomova, i to pred očima javnosti. Otada, sva njena nekretnina, novčana sredstva, kao i ponešto osobnih stvari stavljeno je pod kontrolu njenog oca, Jamieja Spearsa, i odvjetnika Andrewa Walleta.

Ovakva odluka suda smatra se kontroverznom, osobito među fanovima Britney Spears. Mnogi vjeruju da drugi kontroliraju i manipuliraju slavnom pop pjevačicom. S druge strane, izvori bliski Britney tvrde da je ovaj pravni potez donio puno dobra pjevačici, a osobito u pogledu poslovnih prilika.

Sve je počelo od obrijane glave i napada kišobranom

Poznih 2000-ih, Britney je pretrpjela niz skandala, koje je zabilježila javnost. Najprije je primijećena kako vozi automobil sa sinčićem Seanom u krilu. Kasnije je obrijala glavu i nasrnula na vozilo jednog paparazza kišobranom.

2008. godine nekoliko je puta odlazila na rehabilitaciju, a dvaput je primljena i na psihijatrijsko liječenje. Njen otac Jamie je od suda tražio privremeno skrbništvo, namijenjeno odraslim osobama koje se ne mogu brinuti o sebi. Uglavnom je riječ o osobama koje pate od demencije ili neke duševne bolesti, što čini Britneyn slučaj jako rijetkim, piše Business Insider.

Nadzor oca i odvjetnika nad bogatstvom vrijednim 59 milijuna dolara

Jamieju Spearsu je dodijeljen nadzor nad kćerinim nekretninama i brizi o zdravlju, dok je odvjetnik Andrew Wallet bio zadužen za upravljanje novčanim sredstvima. Britneyn otac ima kontrolu nad različitim aspektima njenog života, od poslovnih pregovora, do zabrane posjeta.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Traffic for two hours has me like 😡😡😡😡

Објава коју дели Britney Spears (@britneyspears) дана

Zakon nalaže da svaka financijska odluka u Britneyno ime bude sudski zabilježena. Prema izvještaju iz 2018., njeno cjelokupno bogatstvo iznosi 59 milijuna dolara. Od tog iznosa, 128.000 dolara je izravno uzeo njen otac, dok su pravni troškovi samog održavanja skrbništva iznosili 1,1 milijun dolara.

#OsloboditeBritney pokret

Ne slažu se svi s pravnim skrbništvom nad  Britney Spears. Internetska stranica posvećena njenim fanovima još je 2009. počela kampanju pod nazivom #OsloboditeBritney. Izgleda da je čak i njena majka, Lynne Spears, pobornica ovog pokreta. Ona se, inače, razvela od Britneynog oca, a i sama je pokušala biti pravna skrbnica svoje kćeri, iako bez uspjeha.

Ljudi bliski Britney tvrde da ovakav pravni aranžman pogoduje pjevačici te joj pruža puno više kontrole nad svojim životom. Njen menadžer Larry Rudolph jednom je prilikom izjavio da pravno skrbništvo nije zatvor, dodajući da je, zahvaljujući tome, Britney imala priliku sklopiti poslovne odnose koje inače ne bi mogla.

Uspješno desetljeće: Las Vegas i albumi

Britney je bila itekako produktivna proteklog desetljeća u pogledu svoje karijere. U razdoblju između 2011. i 2016. izdala je tri albuma s novom glazbom. Njena turneja Piece of Me Tour iz 2018. zaradila je prema procjenama 54,6 milijuna dolara. Četiri je godine provela priređujući jako uspješne nastupe u Las Vegasu, a bila je i član žirija televizijskog glazbenog natjecanja The X Factor u SAD-u.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

I love this man @samasghari

Објава коју дели Britney Spears (@britneyspears) дана

Tko danas upravlja novcem i životom Britney Spears?

Andrew Wallet prošle se godine odrekao skrbničkih prava pa je sada službeno Britneyn otac jedini njen pravni skrbnik. On ima zabranu prilaska Britneynoj djeci, nakon što je optužen za fizički okršaj s unukom Seanom. Jamie Spears podnio je zahtjev da privremeno bude izuzet iz okvira skrbništva, što mu je odobreno, osim u pogledu nadzora novčanih sredstava.

Po njegovom zahtjevu, jedna od menadžerica Britney Spears, Jodi Montgomery, postavljena je kao njen privremeni skrbnik. Ona će imati nadzor nad pravnim aspektima Britneynog života do 30. travnja.

Neizvjesno je hoće li ovaj pravni aranžman biti produžen, ali da bi prestao vrijediti, Britney mora dokazati da joj nije više potreban.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara