Toby Keith dobio najviše nominacija za nagrade country glazbe

TOBY KEITH nominiran je u najviše kategorija za nagrade Akademije country glazbe, uključivši i nominacije za pjesmu i singl godine, za pjesmu ´Courtesy of the Red, White and Blue (The Angry American)´.

Pjesma, koju je nadahnuo 11. rujna, nominirana je i za video spot godine. Keith je zbog te pjesme nedavno došao u središte medijske pozornosti jer je tvrdio da zbog neprijateljstva prema terorizmu izraženog u pjesmi ona nije bila izvedena u posebnoj emsisiji TV postaje ABC za američki praznik, 4. srpnja. Predstavnici ABC-a kažu da se to dogodilo zbog poklapanja termina.

Keith je nominiran i za zabavljača godine, najbolji muški vokal te album godine - ´Unleashed´.

Alan Jackson ima šest nominacija - za zabavljača godine, muški vokal, album godine (´Drive´) te naslovnu pjesmu i video spot s tog albuma.

Među ostalim višestrukim nominiranima su Kenny Chesney i grupa Trick Pony koji imaju po pet nominacija, te Dixie Chicks i Willie Nelson koji imaju po tri nominacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim Jacksona i Keitha, među nominiranim zabavljačima godine su Dixie Chicks, BrooksandDunn i Kenny Chesney.

U kategoriji za singl godine još su ´19 Somethin´´ Marka Willsa, ´Just What I do´ grupe Trick Pony, ´Somebody Like You´ Keitha Urbana i ´The Good Stuff´ Chesneyja.

Među nominiranima za album su ´Home´ Dixie Chicks, Chesneyjev ´No Shoes, No Shirt, No Problems´ i ´On a Mission´ Tricky Pony.

Pobjednici će biti proglašeni na 38. svečanoj dodjeli koja će se održati 21. svibnja u Las Vegasu. Nominirane, od strane tri tisuće članova Akademije, objavili su u utorak producent dodjele Dick Clark, prijašnja dobitnica LeAnn Rimes i country debitantica Jennifer Hanson.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara