Tony Cetinski i Jose Carreras u duetu o putovanju i zvuku mora

Tony Cetinski prvi je europski pop izvođač koji surađuje s Joseom Carrerasom, opernim velikanom i jednim od Tri tenora, koji je, izvan svijeta opere, dosad surađivao samo s američkim lomiteljem srdaca Michaelom Boltonom. Tony i Carreras nedavno su snimili pjesmu "Dolce Suono" ("Slatki zvuk"), laganicu koja, prema riječima Ivane Nobilo, govori o putovanju i zvuku mora, dakle, riječ je o pravoj mediteranskoj pjesmi koja će, barem na našim prostorima, zasigurno naići na veliki odjek.

Tonyjev ulazak u probrano glazbeno društvo

Do suradnje je došlo zahvaljujući Bashkimu A. Shehu, autoru glazbe i dugogodišnjem prijatelju Josea Carrerasa, koji se, nakon što je odgledao Tonyjev DVD s koncerta u Umagu, oduševio i odlučio na suradnju. "Carrerasu su se iznimno svidjeli boja i registar Tonyjevog glasa, a da je riječ o glazbenoj posebnosti, govori i podatak da Carreras izvodi samo nekoliko pjesama živućih autora, a u to je zaista probrano društvo ušao i Tony", objašnjava Ivana Nobilo.

Pjesma "Dolce Suono" svoju će radijsku premijeru imati 1. svibnja, a uskoro će u eter biti puštene i verzije na hrvatskom, engleskom i španjolskom jeziku, dok će se Tonyju u albanskoj verziji pridružiti Inva Mula, tamošnja operna zvijezda i UN-ova ambasadorica dobre volje. Unatoč opsežnim pripremama i razradi projekta, ova suradnja, ističe Ivana Nobilo, ne znači pokušaj ostvarivanja inozemne karijere.

Domaće tržište i dalje prioritet

"Tony se kao 37-godišnjak ne zanosi međunarodnom karijerom, ovo je ostvarenje jednog sna i ne postoje tu velike ambicije. Već nakon ljeta ulazimo u studio i pripremamo novi pop-rock album za domaće tržište, dakle, Tonyju su ovi naši prostori i dalje prioritet", najavljuje Ivana Nobilo, koja će u rujnu, nakon dugogodišnje veze, postati Tonyjeva supruga.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara