Tražio izgubljeni prsten pa se rasplakao kad je shvatio što je otkopao

Tražio izgubljeni prsten pa se rasplakao kad je shvatio što je otkopao
Screenshot: BBC Newsline

MUŠKARAC koji se bavi detektiranjem metala tražio je vjenčani prsten svog prijatelja, a pronašao je hrpu starih zlatnika vrijednih više od 100 tisuća funti (oko 860.000 kuna).

Paul Raynard (44) briznuo je u plač nakon što je otkopao 84 novčića od kojih neki potječu iz vremena kralja Henrika VIII. u ranim 1500-ima, piše The Sun. Paul je potrčao prema kolegi Michaelu Gwynneu vičući: "Ovo je trenutak koji smo sanjali!"

Otac dvoje djece iz Keighleya u engleskoj metropolitanskoj grofoviji West Yorkshire kaže kako je osjećaj bio fantastičan, a usporedio ga je s provjeravanjem brojeva na lotu i shvaćanjem da ste pogodili jackpot.

"Tresao sam se. Još uvijek ne mogu vjerovati", rekao je Paul. On i Michael ljetovali su kod prijatelja farmera u sjevernoirskom Ballycastleu, kad ih je on zamolio da mu pomognu pronaći vjenčani prsten koji je izgubio u jednom od svojih polja.

Prvo su pronašli novčić od 5 pennyja i potkovu - prije nego je inženjer Paul pogodio zlato. Jedan od novčića iz doba kralja Henrika procijenjen je na oko 5 tisuća funti. Novčići su trenutno na procjeni u muzeju Ulster, no stručnjaci kažu kako bi svi zajedno mogli vrijediti više od 100 tisuća funti.

Prsten nisu pronašli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara