"Tresao se kao prut": Penzić nije mogao vjerovati što je iskopao na pašnjaku

"Tresao se kao prut": Penzić nije mogao vjerovati što je iskopao na pašnjaku
Ilustracija: Instagram

AUSTRALSKI umirovljenik i amaterski tragač za zlatom pronašao je ulov života na tajnom mjestu u australskoj saveznoj državi Victoriji.

Neimenovani muškarac nedavno je iskopao grumen zlata od čak dva kilograma nedaleko od grada Ballarata, koji je svoju reputaciju stekao tijekom Zlatne groznice. S obzirom na rijetkost grumena, vjerojatno će se prodati za znatno više od vrijednosti prema trenutnom indexu zlata, što bi bilo oko 130 tisuća dolara, piše news.com.au.

Prema priopćenju za medije australske tvrtke Minelab, koja se bavi tehnologijom za detekciju metala, već je dobio ponude od 160 tisuća dolara. "Dvadeset i pet godina radim ovaj posao i nikad nisam vidio veći grumen zlata jedne od naših mušterija", rekao je Mark Day iz tvrtke.

Foto: News.com.au

Kaže kako je stariji gospodin posjetio njihovu poslovnicu ubrzo nakon što je pronašao grumen zlata i pitao ih žele li kupiti "veliko zlato". "Rekao sam mu da nisam kupac i pitao ga što misli pod 'veliko'. Rekao je dva kilograma i ja sam mu samo rekao da se sigurno šali", kaže.

"Kad mi je pokazivao komad zlata u dućanu, tresao se kao prut. Nije znao što bi s njim. Nije spavao tri dana."

Muškarac nije želio otkriti točnu lokaciju pronalaska zlata, no navodno ga je našao metar ispod tla na starom pašnjaku. "Rekao mi je da se detektor oglasio i kad je počeo kopati, našao je metak pa je mislio da je to sve. No detektor je inzistirao da tamo ima još nešto pa je kopao dublje", objašnjava Day.

Day kaže i kako je umirovljenik uvjeren da ondje ima još zlata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara