Tri napete priče za sve ljubitelje mračnih misterija i uvrnutih slučajeva

Tri napete priče za sve ljubitelje mračnih misterija i uvrnutih slučajeva
Foto: Press, 123RF

VOLITE li čitati, ljeto je vaše godišnje doba. Dok cijele godine mukotrpno radimo, godišnji odmor nužan je period oporavka kada možemo pročitati sve zaostatke te na hrpicu dodati koji novi naslov. 

Ovoga puta odlučili smo se za krimiće jer uz njih vrućine postaju podnošljivije, a ovo su tri nova za sve ljubitelje mračnih misterija i uvrnutih slučajeva.

Dobri detektiv – John McMahon

Kako riješiti zločin ako ste ubili glavnog osumnjičenog? Detektiv P.T. Marsh bio je zvijezda u usponu policijske postrojbe grada Mason Falls u Georgiji dok mu žena i sin nisu poginuli u nesreći. Otada ne vidi jasno granicu između razboritih poteza i katastrofalnih odluka. Tako, kad mu se nepoznata žena požali na dečka zlostavljača, detektiv silom misli primiriti nasilnika. Idućeg jutra dotičnog pronađu mrtvog. P.T. bi se mogao zakleti da je tip bio živ kad je otišao, ali može li biti siguran? Sigurno je jedno: njegovi su otisci prstiju posvuda po mjestu zločina.

Izgubljene djevojčice – Angela Marsons

Kriminalistički roman Izgubljene djevojčice svjetska je uspješnica i treći slučaj inspektorice Kim Stone. 

Dvije su djevojčice otete. Samo će jedna biti vraćena. Roditelji koji ponude veći iznos dobit će svoju kćer natrag, ali drugi neće. Nemojte se zavaravati – jedno će dijete umrijeti. Kad njihove devetogodišnje kćeri budu otete i dvije se obitelji nađu usred noćne more, detektivka inspektorica Kim Stone započinje istragu. No sat već otkucava. Dok su obitelji suprotstavljene jedna drugoj, jer svaka pokušava vratiti svoje dijete, Kim strahuje da bi ovi okrutni zločinci mogli biti najopasniji s kojima je ikad imala posla.

Dama u jezeru – Laura Lippman

Cleo Sherwood nestala je prije osam mjeseci. Osim što je za sobom ostavila roditelje i dvojicu sinova, njezin nestanak prolazi naizgled nezapaženo. I nije teško shvatiti zašto: godina je 1966. pa ni policija ni javnost, čak ni novine, nisu zainteresirani za nestanak mlade crnkinje. Maddie Schwartz – koja je nedavno ostavila supruga i zaposlila se kao pomoćnica u dnevnim novinama Star – želi samo jedno: svoju autorsku priču. Kada dozna da je neidentificirano tijelo izvučeno iz fontane u parku Druid Hill, Maddie osjeća da je blizu priče koja će je lansirati na naslovnice. Ali njezina će potraga za istinom promijeniti živote mnogima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara