Tri slova od kojih se Krstičević ozari

Tri slova od kojih se Krstičević ozari
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Index

NA PROSLAVI Dana pobjede bilo je iznimno svečano. Vojnoj paradi je kao uvijek nazočio i Josip Broz Tito. Ganut dirljivim predikanjem u osam tomova, Tito nije mogao suspregnuti suze. Dok su izraelski avioni parali sparinu i živce Srbima pokazujući zašto je Hrvatska četvrta svjetska vojna sila, razdragano mnoštvo je mahalo zastavicama pozdravljajući domaće i strane izdajnike. Vojna parada na +45 pokazuje snagu i izdržljivost Hrvatske koja se rado znoji kad ne treba, a tu kvalitetu inozemni državnici umiju prepoznati. Haile Selasije je uručio ordenje onima koji su proveli više od pet minuta za mikrofonom, a Krstičeviću nije, iako Damirova borba sa subjektima i predikatima zaslužuje makar Hrvatsku pravopisnu spomenicu.

"Domovinski rat je nešto najbolje", kazao je sinergično Krstičević, gledajući kako vlak Ratstva i jedinstva iskrcava pristigle omladince koji su od Perkovića do Knina postali umirovljeni hrvatski branitelji. Očekuje se dolazak Lepe Brene helikopterom, a predsjednica bi trebala sletjeti na tvrđavu točno u ništa po sinjskom vremenu. Shodno tome, dočekat će je ništavni političari koji su dali sve od nas da bi danas bili tu gdje jesu. Njihovi govori, inspirirani mudrim mislima s boca vode: "Nije važno šta drugi misle o nama jer oni će to svejedno misliti", izazvali su zavist u Krstičevića. Bilo mu je krivo što se toga nije i sam sjetio, ali je brzo našao opravdanje - govorio je iz glave. Manjkav govor će nadoknaditi otvaranjem vojarne u vlastitom stanu. Tito mu je obećao najnovije tenkove M47  čime bi Damirova vojska postala konkurentna hrvatskom ratnom zrakoplovstvu... Krstičević se samozadovoljno promeškolji, dvaput tiho zastenje JBT! JBT!... i... lice mu se ozari.

"Damire, probudi se! Opet sanjaš tisućljetni san! Vidi ti desne šake, još je zgrčena! Ne razumijem zašto uzdišeš za slovima?"

"Jesu slova H, D, Z?"

"Nisu! Počneš s J, pa prošapćeš B, a na T se ozariš, šta to znači?"

"HDZ, J(e)B(o)T(e) on!"

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara