Tri zlata i dva srebra: Pogledajte čime su hrvatski kuhari oduševili na međunarodnom natjecanju

Foto: Frane Šerka

U BUDVI se od 23. do 27. ožujka održavao sajam turizma, u sklopu kojeg je održano i međunarodno natjecanje kuhara i barmena. Osim crnogorskih predstavnika, bila je tu i hrvatska ekipa, reprezentacija SKMER-a (Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija), te reprezentacije Srbije, Makedonije, Slovenije i druge.

Hrvatsku reprezentaciju su predstavljali kuhari Frane Šerka, Orlando Orlandini, Damir Raguž, Pero Savanović i Ivan Buzolić, koji su zajedno osvojili tri zlatne i dvije srebrene medalje, uz napomenu da je Ivan Buzolić bio član prestižnog međunarodnog žirija kojim je predsjedao Srečko Koklić, predsjednik WACS-a (svjetskog udruženja chefova) za jugoistočnu Europu. I hrvatski barmen Jure Vojković odlično je prezentirao Hrvatsku osvojivši srebrenu medalju.

Ovim već tradicionalno odličnim uspjehom kuhara SKMER-a, na čelu s Mirom Bogdanovićem, ostvarena je još jedna velika promocija Hrvatske i njenog turizma. SKMER i njegovi kuhari su svojim dugogodišnjim radom i trudom Hrvatskoj donijeli preko 100 međunarodnih medalja i priznanja te uvelike doprinijeli poboljšanju ugostiteljstva i turizma.

U galeriji fotografija možete vidjeti dio onoga čime je jedan od hrvatskih predstavnika, kuhar Frane Šerka, oduševio na natjecanju u Budvi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara