Trošio je 40 tisuća dolara na lijekove: Otkriveni i posljednji detalji Princeove smrti

Trošio je 40 tisuća dolara na lijekove: Otkriveni i posljednji detalji Princeove smrti

Foto: Facebook

DAN NAKON što je i službeno potvrđeno da je Prince preminuo od posljedica predoziranja opijatima, objavljeno je i koji lijekovi su ga ubili. Prema službenoj analizi, za 57-godišnjeg glazbenika kobna je bila prevelika doza Fentanyla, snažnog analgetika kojeg stručnjaci uspoređuju s morfijem.

U ilegalnim laboratorijima Fentanyl se često kombinira s heroinom, a pojedini ovisnici ga koriste i umjesto heroina budući da u većim dozama ostavlja slične posljedice. U medicini se inače koristi koji pate od snažnih bolova, primjerice neposredno nakon operacije, a poznato je da dugoročnim uzimanjem dovodi do ovisnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalaz autopsije također je pokazao da je Prince u trenutku smrti težio tek nešto više od 50 kilograma uz visinu od 158 cm, a bio je odjeven u crnu odjeću kada je njegovo beživotno tijelo 21. travnja pronađeno na Paisley Park imanju u Minneapolisu.

Prema riječima neimenovane osobe od koje je Prince navodno godinama nabavljao lijekove, glazbenik je tijekom posljednjih pola godine potrošio 40 tisuća dolara na analgetike. Doktor D, kako ga nazivaju američki mediji, tvrdi da je snabdijevao Princea još od osamdesetih odnosno od vremena kada je snimao Purple Rain - i već je tada, kaže, bio pod teški ovisnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara