Trump se kod kraljice ponašao kao "veliko dijete u trgovini igračaka"

Trump se kod kraljice ponašao kao "veliko dijete u trgovini igračaka"
Foto: Getty Images

BRITANSKA kraljica Elizabeta rekla je u ponedjeljak da je uvjerena da će vrijednosti i interesi koji vežu Britaniju i Sjedinjene Države nastaviti ujedinjavati dvije zemlje i u budućnosti, s čime se u svom govoru složio i njezin gost, američki predsjednik Donald Trump.

Večernji banket u čast državnog posjeta američkog predsjednika počeo je obraćanjem kraljice koja je nazdravila svome gostu i njegovoj supruzi i govorila o snazi veza dviju zemalja.

"Dok gledamo u budućnost, uvjerena sam da će nas nastaviti ujedinjavati naše zajedničke vrijednosti i interesi koje dijelimo", kazala je.

"Večeras slavimo savez koji je pomogao da zajamčimo sigurnost i napredak našim narodima kroz desetljeća, i za koji vjerujem da će se održati u mnogim godinama koje dolaze", kazala je.

Embed from Getty Images

Trump je također govorio o zajedničkim vrijednostima koje će ujedinjavati dvije zemlje u budućnosti - spomenuo je slobodu, suverenost, samoodređenje i vladavinu prava - ali se dotaknuo i prošlosti i Drugog svjetskog rata. 

Embed from Getty Images

"Veze između naših dviju nacija zauvijek su zapečaćene", kazao je Trump.

Inače, stručnjakinja za govor tijela Judi James rekla je kako se Trump u palači, kad mu je kraljica pokazivala artefakte, ponašao kao "veliko dijete u trgovini igračaka", piše The Mirror. Osim toga, prekršio je protokol, no to se dogodilo i Michelle Obami tijekom posjeta palači.

Embed from Getty Images

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara