U 104. godini Churchillova papiga još uvijek psuje hitlera i naciste

CHARLIE, papiga ljubimica Winstona Churchilla, britanskog premijera i heroja Drugog svjetskog rata, slavi ove godine svoj 104. rođendan i unatoč poznoj dobi još uvijek psuje Adolfa Hitlera i naciste, kako je naučila od svoga gospodara, piše u ponedjeljak Daily Mirror.

Iako je s godinama njezino plavo i zlatno perje izgubilo nekadašnji sjaj, Charlie i danas modulacijom glasa karakterističnom za Churchilla izgovara psovke poput "J... Hitlera", "J... naciste", koje su redovito šokirale brojne generale i admirale tijekom kriznih sastanaka s premijerom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Charlie je zapravo ženka papige ara iako joj je gazda nadjenuo muško ime i vjerojatno je najstarija živuća ptica u Velikoj Britaniji, prema Mirroru. List otkriva da Charlie danas živi na imanju Petera Orama, vlasnika farme u Reigateu, koji ju je kupio nakon Churchillove smrti 1965.

Sam Churchill kupio ju je 1937. i odmah je krenuo s podukom u psovkama. Charlie je bila njegov ponos u inače u bizarnoj menažeriji koju su činili janjci, svinje, labudovi, u jednom trenutku čak i leopard.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara