U Ameriku došao s 20 dolara, a danas je jedna od najvećih holivudskih zvijezda

U Ameriku došao s 20 dolara, a danas je jedna od najvećih holivudskih zvijezda
Foto: EPA/Instagram

DANAS vjerojatno nema osobe na planetu koja ne zna tko je Arnold Schwarzenegger, ali njegovi su počeci bili i više nego teški. 

Imao je teško djetinjstvo tijekom kojeg ga je otac Gustav često tukao i zlostavljao. 

"Vukao me za kosu. Tukao me remenom. Tako je bilo tad. Puno djece koje sam vidio slomili su roditelji, što je bio njemačko-austrijski mentalitet", rekao je u intervjuu za časopis Fortune. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

U svojoj je autobiografiji Total Recall: My Unbelievably True Life Story kaže da je upravo očeva strogoća bila najveća motivacija za njegov uspjeh. 

"To neće potrajati jer ću se odseliti. Želim biti bogat. Želim biti netko", govorio bi sebi svaki put kad je dobio batine. 

Već s 15 godina počeo se baviti bodybuildingom, a s 20 je postao Mister Universe. U Ameriku je došao s 21 godinom i 20 dolara u džepu, a tad je počelo njegovo mukotrpno probijanje do slave. Danju je radio na baušteli, a noću trenirao. 

San mu je bio glumiti u filmovima, no teško je dobivao uloge zbog svog predugačkog imena, prekrupnog tijela i smiješnog naglaska. 

"Bilo je vrlo teško započeti filmsku karijeru. U početku mi je svaki agent, svaki menadžer, svaki voditelj studija govorio da neću dobiti glavnu ulogu. Govorili su mi da pogledam svoje tijelo, da izgledam poput čudovišta. Govorili su da ih plaši moj njemački naglasak. Tvoje čudno ime na filmskom bi plakatu otjeralo ljude, govorili su oni", ispričao je glumac jednom prilikom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bria (@arcanicrain) on

Napokon je uspio dobiti ulogu Conana i tako se probio u filmsku industriju, no trebalo je proći još nekoliko godina da se proslavi glavnom ulogom u danas kultnom Terminatoru. Film je postao hit, a Arnold ikona akcijskih filmova. 

2003. odustao je od rada u zabavnoj industriji i posvetio se politici. Od 2003. do 2011. obnašao je dužnost kalifornijskog guvernera. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara