U Escobarovoj vili pronašli sef težak čak 600 kilograma: "Ovo je poput pronalaska Svetog grala"

U Escobarovoj vili pronašli sef težak čak 600 kilograma: "Ovo je poput pronalaska Svetog grala"

Screenshot: YouTube

RADNICI koji su rušili nekadašnju vilu Pabla Escobara na Floridi otkrili su jedan misterij. Naime, u vili se nalazio sef težak čak 600 kilograma, a s obzirom na to da nije još otvoren, tajna je što se u njemu nalazi, piše BBC.

Novi vlasnici vile, Christian de Berdouare i njegova supruga Jennifer Valoppi angažirali su profesionalne tragače za blagom kako bi prošli kroz njene ruševine. Escobar je bio poznat po skrivanju ogromnih količina novca po svojim imanjima. Taj novac nije mogao oprati kroz neki od legalnih poslova samo zato što ga je bilo previše. Osim novca, po svojim vilama u Kolumbiji posakrivao je i drago kamenje u velikim količinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Forbes je početkom '90-ih bogatstvo pokojnog kolumbijskog narkobosa procijenio na 30 milijardi dolara, a u prilog tome idu i njegove izjave da će otplatiti vanjski dug Kolumbije ako ga njene vlasti puste na miru.

Radnici su metalni sef pronašli u temeljima kuće, a Christian je izjavio da mu je ovo poput "pronalaska Svetog grala". Sef će se uskoro otvoriti daleko od očiju javnosti, a tada će se doznati što se točno nalazi u njemu.

Ovo nije prvi pronađeni sef u vili narko bossa. Prvi je naime "nestao" prije nego što su ga novi vlasnici otvorili. Vilu je od Escobara 1987, konfiscirala američka vlada, a sadašnji vlasnici nisu znali tko je bio vlasnik vile prije nego što su je kupili. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara