U Indiji pokrenut časopis za prostitutke

U Indiji pokrenut časopis za prostitutke

RED Light Dispatch (Glasnik crvenih svjetiljki) mjesečnik je namijenjen prostitutkama i svim znatiželjnicima koje zanimaju tajne "najstarijeg zanata na svijetu". Pokrenut je nedavno u Indiji i među "damama noći" ima odličan prijem - u njemu objavljuju pjesme, pišu o svojim frustracijama i čitaju o drugim bordelima.

Oko dva milijuna žena u Indiji se bavi prostitucijom, unatioč tome što je ilegalna, pa je Red Light Dispatch vrzo našao svoju publiku. Izlazi jednom mjesečno na engleskom i hindu jeziku i besplatno se dijeli prostitutkama koje, zahvaljujući njemu, lakše dolaze do bitnih savjeta te upoznavaju druge načine na koje funkcionira "najstariji zanat na svijetu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastavljaju ga same prostitutke, ali i medicinski djelatnici, koji stručnim savjetima pokušavaju spriječiti širenje AIDS-a i drugih spolno prenosivih bolesti koje su u Indiji uzele zamaha. Osim toga, sadrži vrlo emotivne i iskrene ispovijedi žena koje su silom prilika završile u bordelima, a nerijetko i pjesme i eseje koje pišu same prostitutke.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara