U istoj noći ukradeni semafor i rentgen za konje

U NOĆI s utorka na srijedu slovenski su policajci zabilježili dvije neobične krađe u jednom je slučaju ukraden pomični semafor, a u drugom najmoderniji rentgenski aparat za konje, piše ljubljanski "Dnevnik" od petka.

Semafor, koji su u blizini Novog mesta koristili građevinari pri polaganju novog cjevovoda, nepoznati je lopov odnio prerezavši žice koje su ga povezivale s akumulatorom. Uz kaos na cesti, građevinskom poduzeću "Vidic" napravljena je šteta od 12.000 kuna. Prvi put nam se dogodilo da ukradu semafor, ali smo bez akumulatora ostali već nekoliko puta, rekli su vlasnici pomičnog semafora.

Iste noći u Kranju, u središnjem dijelu Slovenije, iz parkiranog automobila jednog veterinara koji radi u Njemačkoj i bavi se liječenjem konja koji sudjeluju na konjskim utrkama nestao je moderni i skupocjeni rentgenski aparat za konje. Nepoznati je lopov iz automobila uzeo i elektromagnetsku deku kojom se pokrivaju umorni konji nakon utrke. Ukupna šteta nanesena veterinaru i konjskom ortopedu dr. Tilenu Klevišaru iznosi 180.000 kuna, piše "Dnevnik".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara