U Londonskom muzeju otvorena izložba cipela Manola Blahnika

NJEGOVA obuća odavno se smatra pravim umjetničkim djelom pa su u Muzeju za dizajn odlučili pokazati retrospekciju njegovih čuvenih radova.

Tako će i žene koje si ne mogu kupiti njegove cipele po cijeni od 500 do 1500 dolara moći bar pogledati njegove najpoznatije modele.

Kroz trideset godina Blahnik je postao "Kralj cipela" koje nose hollywoodske zvijezde poput Nicole Kidman i Jennifer Aniston, jetseterica Bianca Jagger i manekenke Naomi i Kate Moss.

U seriji "Seks i grad" glavne glumice nose njegove cipele, a imala ih je i Marge u popularnoj animiranoj seriji "Simpsons".

I naša pjevačica Severina pohvalila se kupnjom tri para njegovih cipela u New Yorku.

Madonna je jednom prilikom izjavila da su njegove cipele poput seksa, samo što traju duže, a sam Manolo tvrdi da su njegovi modeli tako skupi jer se nose cijeli život.

Rekao je da njegove cipele kupuju žene kada su u depresiji jer kada ih obuku postanu nove preporođene ličnosti.

I stari majstor može pretjerati pa je jednom prilikom kreirao cipele sa smrtosnosno šiljatim vrhom pete duge 9 centimetara koje se nikada nisu pojavile u prodaji.

Nazvali su ih "ubojicom tepiha",preporučili ženama za samoobranu, a Manolo se prepao da bi mogle ozlijediti i osobu koja ih nosi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara