U malezijskoj džungli pronađen izgubljeni grad

JEDAN malezijski istraživač tvrdi da je otkrio lokaciju tisuću godina staroga izgubljenog grada u džungli južne malezijske pokrajine Johora, objavljeno je u četvrtak.

Nezavisni malezijski istraživač Raimy Che-Ross otkrio je mjesto na kojem navodno leži prva prijestolnica carstva Srivijaye Malaya iz 7. stoljeća.

Raimy je svoje otkriće objavio u časopisu malezijskoga ogranka Kraljevskoga azijskog društva. On tvrdi da je otkriću prethodilo 12 godina proučavanja malajskih rukopisa diljem svijeta i pretraživanje iz zraka koje je na kraju urodilo pronalaskom "neobičnih formacija", rekao je za dnevnik Star.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema Raimyjevim riječima, on nije očekivao da će pronaći strukture slične onima u slavnome hramu Angkor Wat u Kambodži jer je izgubljeni grad u Johori puno stariji.

"Možemo očekivati jednostavne granitne i ciglene strukture, zidine, građevine i možda netaknute grobnice", prenosi Star njegove riječi.

Kraljevstvo Srivijaya cvalo je između 7. i 13. stoljeća. Poteklo je iz Palembanga na indonezijskome otoku Sumatri, ali utjecaj mu je bio širi zbog pomorske trgovine.

Raimyjevo otkriće istražit će malezijski ured za muzeje i starine koji će poslati ekipu stručnjaka na navodnu lokaciju izgubljenoga grada, objavio je glavni direktor toga ureda Adi Taha.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara