U prometnoj nesreći princa Philipa ozlijeđene dvije žene, u autu bila i beba

U prometnoj nesreći princa Philipa ozlijeđene dvije žene, u autu bila i beba
Foto: Guliver Image/Getty Images

BRITANSKI princ Philip, muž kraljice Elizabete, jučer je doživio prometnu nesreću u kojoj se njegov automobil prevrnuo i gotovo potpuno uništio. Princ ima 97 godina, a u nesreći je prošao bez ozljeda. U nesreći su sudjelovale i dvije žene i devetomjesečna beba, javljaju britanski mediji.

Vozačica Kie, koja se kretala iz suprotnog smjera, zadobila je povrede koljena, dok je njezina suvozačica završila u bolnici sa slomljenom rukom. U automobilu s njima je bio i devetomjesečni dječačić koji je prošao bez ozljeda.

Policija je princa i žene privela alkotestu nakon nesreće, a rezultati su pokazali da nitko od njih nije pio. Navodno je princ odmah nakon što su ga izbavili iz automobila pohitao vidjeti jesu li dvije žene dobro i jako se uznemirio zbog nesreće.

Istraga o okolnostima nesreće još uvijek je u tijeku. Britanci od jutros analiziraju što će se dogoditi ako se ispostavi da je princ kriv za nesreću. Poznato je da kraljica Elizabeta ne može kazneno odgovarati za bilo kakvo djelo, ali članovi njezine obitelji mogu. Ipak, princ Philip ne može biti uhićen ako se nalazi u prisutnosti svoje supruge ili na jednom od kraljevskih imanja, što u teoriji znači da može izbjeći kaznu za bilo koje kazneno djelo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara