U subotu dodjela Zlatne maline, nagrade za najgore u filmu

DOBITNICI, ako je to uopće pravi izraz, ovogodišnje Zlatne maline, nagrade za najgore u filmskoj industriji 2002., bit će proglašeni u subotu na ultraneglamuroznoj svečanosti, objavljeno je u petak na web stranici zaklade Golden Raspberry.

Osvajači ovogodišnje 23. Zlatne maline bit će objavljeni u subotu u 11 ujutro u Santa Monici, jer se ta nagrada tradicionalno dodjeljuje 24 sata uoči dodjele Oscara.

U jednosatnoj priredbi dodijelit će se nagrade u 11 kategorija. Nominacije su određene glasovanjem 537 članova Zaklade Golden Raspberry Award u 38 američkih saveznih država i desetak drugih zemalja, objavila je web stranica Zlatne maline.

Kipić Zlatne maline rukom je izrađena malina veličine loptice za golf na roli filma Super 8, posprejana zlatnom bojom, a vrijednost joj se procjenjuje na 4,89 dolara.

Dodjela ovih nagrada, popularnih Razzies, počela je 1980. a pokrenuo ju je John Wilson, dugogodišnji cinik i kinomanijak, autor knjige "Sve što znam naučio sam iz filmova".

Ove godine najviše je nominacija, njih 8, dobio film CROSSROADS (Zauvijek prijatelji) s Britney Spears. Slijede STAR WARS EPISODE II (Klonovi napadaju) i SWEPT AWAY sa sedam nominacija i PINOCCHIO, Roberta Benignija sa 6.

Za najgori film nominirani su ADVENTURES OF PLUTO NASH, PINOCCHIO, STAR WARS: EPISODE II: KLONOVI NAPADAJU i SWEPT AWAY.

Za najgorega glumca glumca u 2002. nominirani su:

Roberto Benigni/PINOCCHIO,

Adriano Giannini/SWEPT AWAY

Eddie Murphy/ADVENTURES of PLUTO NASH, I SPY i SHOWTIME

Steven Seagal/HALF PAST DEAD

Adam Sandler/ADAM SANDLER?S 8 CRAZY NIGHTS i MR. DEEDS

Najgora glumica:

Angelina Jolie/LIFE, OR SOMETHING LIKE IT

Jennifer Lopez/ENOUGH i LJUBAV NA MANHATTANU

Madonna/SWEPT AWAY

Winona Ryder/MR. DEEDS

Britney Spears/CROSSROADS (Zauvijek prijatelji)

Najgori redatelj:

Roberto Benigni/PINOCCHIO

Tamra Davis/CROSSROADS

George Lucas/STAR WARS/EPISODE II: KLONOVI NAPADAJU

Guy Ritchie/SWEPT AWAY

Ron Underwood/THE ADVENTURES of PLUTO NASH
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara