U znaku skejta i electroclasha završio drugi Atlantis Summer Challenge

U znaku skejta i electroclasha završio drugi Atlantis Summer Challenge

TRODNEVNI festival “Atlantis Summer Challenge” je po drugi put ponosno zatvorio svoja vrata nakon što su najboljim skejterima podijelili nagrade te pobjede proslavili na koncertu Zoot Womana na igralištu u Vukovarskoj. Prvi dan festivala bio je prikazan dokumentarni film "Skate forever" koji u 45 minuta opisuje posljednjih dvadeset godina skejtanja u Splitu te kroz oči redatelja Dragana Đokića razrađuje sportske i subkulturalne aspekte skejtanja. Interesa za film nije manjkalo, pa se organizatori mogu pohvaliti dupkom punom kino dvoranom Central koja je okupila ljubitelje sporta koji nažalost posljednjih godina u Splitu bilježi rapidni "fade out".

Sljedeća dva dana bila su u znaku natjecanja i eliminacija, a prijavljeni skejteri su se podijelili u dvije skupine, oni do 17 godina i stariji. "U prvoj kategoriji bilo je desetak natjecatelja, a pobijedio je 16-godišnji skejter pod nadimkom Lala koji je za nagradu dobio opremu za skejtanje. U kategoriji seniora u finalu su se borila trojica najboljih od koji je pobjedu, kao i deset tisuća kuna, odnio sjajan Robert Kocijan. Sve u svemu, bio je jako dobar odaziv natjecatelja kao i publike koja je srčano podržavala sve natjecatelje", rekao je Božo Delić, jedan od organizatora ovog natjecanja.

Ludnica do jutra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjede su se morale dostojanstveno proslaviti, pa se cijela ekipa zajedno s ostalim obožavateljima electroclasha uputila na koncert britanske skupine Zoot Woman koja je okupila brojne "čudake u spaljenim cipelama". Skupinu čine Adam Blake, Johnny Blake i Stuart Price koji su publici pružili ono što je od njih i očekivala - odličan koncert i dobar tulum. U Splitu su također pokazali i ono po čemu su u svijetu prepoznatljivi - live nastupu na kojem su publiku držali razigranu do samog bisa. No, prije nego su Zoot Womanovci zakoračili na pozornicu, nastupila je splitska skupina Indigo i Leut Magnetik. "Zoot Woman su očekivano sjajno odradili svoj nastup, što ne čudi jer su po tome i poznati pa s njima uvijek znaš kako će završiti - sjajno. Publika je isto tako bila sjajna i u najmanju ruku šarena. Nakon što smo tako proslavili kraj drugog po redu skejterskog natjecanja, otišli smo na Energy after party na kojem smo ludovali do jutra", zadovoljan ovogodišnjim natjecanjem rekao je Božo Delić, u nadi kako će treći nastavak ovog festivala biti još bolji, još posjećeniji i brojniji barem što se tiče prijavljenih natjecatelja.

Više fotografija s Atlantis Summer Challengea pogledajte u Indexovom Nightlifeu!

Lana Vukičević
Foto: Tomislav Čubelić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara