Ubojica pred pogubljenje zgrozio posljednjim riječima upućenim roditeljima žrtve

Ubojica pred pogubljenje zgrozio posljednjim riječima upućenim roditeljima žrtve
Foto: South Dakota Dept. Of Correction

AMERIKANAC Charles Rhines, osuđen na smrtnu kaznu zbog brutalnog ubojstva 22-godišnjeg radnika u prodavaonici krafni još 1992. godine, pogubljen je u ponedjeljak u Južnoj Dakoti. 

Mnogo su pozornosti privukle njegove bizarne posljednje riječi upućene roditeljima žrtve.

"Ed i Peggy Shaeffer opraštam vam zbog vaše ljutnje i mržnje prema meni. Molim Boga da vam oprosti za ljutnju i mržnju koju osjećate za mene. Hvala mom timu. Sve vas volim. Idemo, to je sve što imam za reći, zbogom", rekao je prije nego što su mu ubrizgali smrtonosnu injekciju, prenosi CNN. 

Rhines je osuđen u siječnju 1993. godine za ubojstvo Donnivana Schaeffera nakon što je provalio u njegovo radno mjesto. Mladić je u tom trenutku bio pred završetkom fakulteta, a također je bio zaručen i namjeravao se oženiti. 

"Donnivanova obitelj je čvrsto vjerovala u smrtnu kaznu i sretna sam što je to napokon provedeno", rekla je njegova zaručnica Sheila Jackson. 

Ubojica se žalio na odluku porote tvrdeći da je odluka o smrtnoj kazni donesena zbog toga što su porotnici znali da je on homoseksualac

Troje porotnika otad je istupilo te su priznali da je bilo puno predrasuda tijekom rasprave. "Ako je gay, šaljemo ga tamo gdje želi ići", rekao je jedan, piše Metro.

Vrhovni sud je odbacio žalbu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara