Ukraden zlatni pištolj iz Bondovog filma "The Man with the Golden Gun"

Ukraden zlatni pištolj iz Bondovog filma "The Man with the Golden Gun"

NAJPOZNATIJI tajni agent svih vremena, James Bond je ostao bez svog nekadašnjeg "neprijatelja", zlatnog pištolja koji je prvi puta zapucao u devetom nastavku popularnog filmskog serijala.

U filmu pod nazivom "The Man with the Golden Gun" iz 1974.godine sa Rogerom Mooreom u ulozi agenta 007, iskorišten je zlatni pištolj kao oružje negativnog junaka Scaramanga. Nitko ne zna da li je zapravo ukraden, ali pištolju koji je procijenjen na vrtoglavih 80.000 funti u petak popodne iz ureda tvrtke Elstree Props, smještenoj u Hertfordshire Studiosu, nestaje svaki trag. S obzirom na njegovu vrijednost, direktor Elstree Propsa, Stephen Wickenden, nada se da će ovaj zlatni pištolj biti ponuđen na aukciji crnog tržišta te da će tako lakše ući lopovu u trag. Kada su upitali agenta što njegov klijent, Roger Moore misli o tom nestanku, našalio se na račun filma te rekao kako treba pretražiti kuću Christophera Leea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti rekvizit bio je namijenjen liku pod nazivom Scaramango, kojeg je utjelovio Christopher Lee, ubojica s tri bradavice koji je trebao samo jedan zlatni metak ispaljen iz njegovog zlatnog pištolja da ubije svoju metu i zakletog neprijatelja, agenta Bonda.

A.M.
Foto: Guliver/Getty Images

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara