Ukrajina zabranila nastup pjevačici koja ih je trebala predstaviti na Eurosongu

Ukrajina zabranila nastup pjevačici koja ih je trebala predstaviti na Eurosongu
Screenshot: YouTube

UKRAJINA je za predstavnicu na Eurosongu odabrala pjevačicu Annu Korsun koja nastupa pod umjetničkim imenom MARUV, međutim ubrzo nakon njenog proglašenja, neki ukrajinski političari usprotivili su se tome da ona predstavlja zemlju na Eurosongu, i to zato što nastupa po Rusiji.

Oglasilo se i ukrajinsko ministarstvo kulture koje je izjavilo da bi "samo patrioti koji su svjesni svojih odgovornosti trebali moći predstavljati Ukrajinu dok tisuće Ukrajinaca gine za njihov teritorij". Ukrajinska nacionalna javna TV kuća prenosi da je zbog svega toga MARUV ponuđen novi ugovor prema kojemu bi joj privremeno bilo zabranjeno nastupanje u Rusiji u zamjenu za predstavljanje Ukrajine na Euroviziji.

Imala je 24 sata da odluči, a pjevačica se danas oglasila na svom službenom Facebooku i napisala da je taj ultimatum odbila.

"Danas smo imali sastanak s javnom televizijom i nije uspjelo doći do dogovora dvije strane. Kada su me pozvali da sudjelujem u nacionalnom izboru za pjesmu Eurovizije, pristala sam i pobijedila te sam s velikim ponosom bila spremna predstavljati svoju domovinu. Kao što sam već rekla, zabrana koncerata u Rusiji nije bila opcija iz principijelnih razloga", napisala je i dodala da ne želi da se njezin nastup pretvori u promoviranje političara. 

"Glavne razlike bile su uzrokovane ostalim stavkama ugovora koje bi me, da sam ga potpisala, zarobile", kaže.

"Ja sam glazbenica, a ne šišmiš u političkoj areni. Iskreno zahvaljujem svima koji su glasali za mene. Želim kreativnost bez cenzure", zaključila je.

I javna ukrajinska TV kuća UA:PBC objavila je da nije došlo do dogovora te da MARUV neće predstavljati Ukrajinu na Eurosongu. Zasad se ne zna tko će predstavljati tu zemlju.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara