Umjesto mladih iseljavaju "duhove prošlosti", na vrhu popisa Pavelić i Tuđman

Umjesto mladih iseljavaju "duhove prošlosti", na vrhu popisa Pavelić i Tuđman

Foto: Press

POTAKNUTI zabrinjavajućom činjenicom da svaki dan iz Hrvatske odlaze brojni autobusi puni mladih i pametnih ljudi, Kreativci za bolje sutra su odlučili na simboličan način zaustaviti odljev mozgova.

Svojim glasom i vi možete pomoći ovoj akciji kojom se želi osvijestiti problem mladih koji napuštaju Hrvatsku.

Dovoljno je posjetiti internetsku stranicu www.odljevduhovaproslosti.com i glasati za duha prošlosti kojeg jednom zauvijek želite otjerati iz Hrvatske. Na stranici uz to možete nominirati duha prošlosti za kojeg vi mislite da se treba naći na putnoj listi i provjeriti trenutno stanje u autobusu.

"Odljev mozgova jedan je od najvećih problema s kojim se suočava današnja Hrvatska. Uzrok nije samo financijski, već je vrlo često odlazak mladih, pametnih i kreativnih ljudi uzrokovan depresivnom atmosferom opterećenom prošlošću. Više od pola stoljeća nakon Drugog svjetskog rata, mi se još uvijek svakodnevno bavimo duhovima prošlosti, umjesto da stvaramo atmosferu pogodnu za ljude koji žele živjeti u sadašnjosti i stremiti boljoj budućnosti

U utorak, 14.11. ćemo cijeli jedan autobus napunjen duhovima prošlosti s autobusnog kolodvora u Zagrebu nepovratno poslati izvan granica Hrvatske. Kupit ćemo prave karte na imena duhova prošlosti koja dobiju najviše glasova. Tako ćemo smanjiti stvarni odljev mozgova barem za jedan autobus. Nadamo se da će to biti prvi korak prema tome da se jednom za svagda riješimo onih stvari iz prošlosti koje nam već predugo smetaju da krenemo naprijed,'' naglašavaju Kreativci za bolje sutra. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara