˝Umri drugi dan˝ ponovno najgledaniji film u američkim kinima

˝Umri drugi dan˝ ponovno najgledaniji film u američkim kinima
NAJNOVIJE dogodovštine tajnog agenta 007 Jamesa Bonda u filmu ´Umri drugi dan´ prošlog su vikenda ponovno postale najgledanije u američkim kinima, sa zaradom od 13 milijuna dolara.

Drugi dio popularne komedije, ´Analyze That´, s Robertom De Nirom i Billyjem Crystalom u glavnim ulogama, zauzeo je drugo mjesto prihodom od 11,3 milijuna dolara, što je slabiji debi od prvog nastavka, ´Analiziraj ovo´, koji je u prvom vikendu prikazivanja zaradio 18,4 milijuna dolara.

Prošlotjedni najgledaniji film, ´Harry Potter i odaja tajni´, pao je na treće mjesto zaradivši 10 milijuna dolara, čime se ukupan prihod od prikazivanja tog filma u kinodvoranama u samo tri tjedna popeo na 213,9 milijuna dolara.

Gangsterska drama Johna Leguizama ´Empire´, koja se prošlog vikenda počela prikazivati u ograničenom broju kinodvorana, zaradila je 6,3 milijuna dolara i zauzela četvrto mjesto na listi najgledanijih filmova. Iako se ´Empire´ prikazuje u samo 867 kinodvorana, što je gotovo tri puta manje od ´Analyze That´, film je zaradio iznadprosječnih 7235 dolara po kinodvorani, za razliku od De Nirova filma, koji je u prosjeku zaradio 4288 dolara.

´Empire´ je prvi film pušten u distribuciju kroz partnerstvo studija Universal i Arenas Entertainment, čija su ciljana publika Hispanoamerikanci, koji su činili 51 posto gledateljstva tog filma proteklog vikenda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvaljeni ´Adaptation´ s Meryl Streep, Nicolasom Cageom i Chrisom Cooperom u glavnim ulogama, koji se počeo prikazivati u samo sedam kinodvorana, zaradio je iznimnih 400.000 dolara, što predstavlja prosjek od čak 57.143 dolara.

´Adaptation´ je ponovno ujedinio scenarista i redatelja filma ´Biti John Malkovich´, Charlieja Kaufmana i Spikea Jonzea, koji obrađuju bizarnu priču o deprimiranom piscu s izmišljenim bratom blizancem koji pokušava adaptirati knjigu za film.

Ukupna zarada 12 najgledanijih filmova proteklog vikenda iznosila je 69,5 milijuna dolara, što je pad od 15 posto u odnosu na isti vikend prošle godine, kad je najgledaniji bio film ´Oceanovih jedanaest´, sa zaradom od 38,1 milijun dolara.

Očekuje se da će do idućeg vikenda ´Umri drugi dan´ postati film o Bondu s najvećom zaradom u povijesti, jer bi trebao prijeći prihod od 127 milijuna dolara, koliko je zaradio njegov prethodnik ´Svijet nije dovoljan´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara