Umrla Tura Satana, legenda holivudskog trasha

Foto: turasatana.com

TURA SATANA, jedna od glumica koje se smatra legendom holivudskog treša, umrla je u 72-oj godini života. Vijest o njenoj smrti medijima je objavio njen dugogodišnji menadžer, Siouxzan Perry. O uzroku smrti nije detaljnije govorio, nego je samo rekao kako se radi o zastoju srca. Tura ima dvije kćeri, Kalani i Jade te dvije sestre, Pamelu i Kim.

Ova japansko-američka glumica najviše će ostati upamćena po ulozi agresivne i vrlo seksipilne "Varle" u kultnom filmu Russa Meyera "Faster, Pussycat! Kill! Kill!". Tura u filmu nije koristila kaskadera, već je sama izvodila sve vratolomije i scene borbe. Sam redatelj je istaknuo kako uspjeh kultnog filma ponajviše zahvaljuje upravo njoj. "Ona i ja smo napravili ovaj film", izjavio je Meyer jednom prilikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tura je rođena u Japanu, no već u djetinjstvu njena se obitelj preselila u Ameriku. Odlično je vladala borilačkim vještinama, a radila je i kao egzotična plesačica te je snimala erotske fotografije. U filmu "Faster, Pussycat! Kill" Kill!" glumila je predvodnicu bande go-go plesačica koje otmu zaljubljeni par, ubiju dečka, a njegovu djevojku prisile da im se pridruži. Kritičari su govorili da je uloga kao stvorena za Turu koja je putem nje potretirala prelijepu i ženstvenu negativku koja je zahvaljujući svom čvrstom stavu i agresivnoj borbenosti zaslužila kultni status.

Odbila Elvisa, ali je zadržala prsten

Njen karakter kasnije je nadahnuo Quentina Tarantina za glavnu žensku ulogu u Kill Billu, kao i autora "Xene, princeze ratnice". Pripisivale su joj se mnoge afere, a navodno je ljubovala s Elvisom Presleyjem, Joem DiMaggiom, Billyjem Wilderom i brojnim drugima. Elvis ju je navodno i zaprosio, ali Tura ga je odbila te se kasnije hvalila da je zadržala zaručnički prsten. Kasnije se udala za policajca koji je umro 2000. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara