Umro je mali borac koji se rodio bez pola lubanje, imao je pet godina

Umro je mali borac koji se rodio bez pola lubanje, imao je pet godina
Foto: Facebook

DJEČAK Jaxon, koji je rođen bez pola lubanje, umro je u petoj godini života. Vijest su za medije potvrdili Jaxonovi roditelji.

"Jaxon je preminuo u miru, u mom naručju. Bio je okružen obitelji i u posljednjim trenucima svojeg života znao je da je bio voljen te je dobio puno poljubaca i zagrljaja", rekao je njegov otac.

Otac je za Today potvrdio da smrt malenog nije imala veze s trenutnom pandemijom koronavirusa.

"Znali smo da će se ovo dogoditi, ali nismo znali kada", rekao je.

Maleni se rodio u kolovozu 2014. godine, a još dok je bio u maminom trbuhu liječnici su mu davali male šanse za život. Smatrali su kako neće doživjeti drugi rođendan.

Unatoč crnim prognozama, roditelji su ga odlučili zadržati, a Jaxon je prkosio bolesti i borio se do samog kraja. Kada je njegova priča dospjela u javnost, dobio je nadimak Borac Jaxon i postao inspiracija milijunima ljudi. Nazivali su ga i medicinskim čudom, budući da je čak 80 posto njegova mozga nedostajalo kao rezultat rijetke bolesti koja je poznata pod nazivom "microhydrancephaly".

Nije mogao pričati ni hodati, ali su njegovi roditelji na sada već obrisanoj Facebook stranici redovito dijelili Jaxonove fotografije na kojima se smijao.

Otkrili su i da su im zločesti pojedinci slali poruke mržnje u kojima su pisali da su sebični jer Jaxona nisu abortirali. Ipak, rekli su da je odluka da zadrže Jaxona bila najbolja koju su donijeli u životu i da im je on promijenio život.

"Ponosan sam na sina. Puno će mi nedostajati", zaključio je otac.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara