Umro Maurice Gibb, pjevač skupine Bee Gees

PJEVAČ australske skupine ´Bee Gees´ Maurice Gibb umro je u 53. godini nakon operacije trbušne šupljine u bolnici u Miamiju, priopćila je u nedjelju njegova obitelj.

Maurice je na trenutak otvorio oči i stisnuo ruku kćeru koja je uz mamu i brata bila pored njega.

´Njegova ljubav, entuzijazam i energija, ostat će inspiracijom za sve nas´, navodi se u izjavi koju je Gibbova obitelj objavila u Medicinskom centru Mount Sinai u Miamiju, u kojem je Gibb liječen.

Gibb je hitno prevezen u bolnicu u četvrtak nakon što je kolabirao u svom domu u Miamiju. Gibb je trpio velike bolove u trbuhu.

Nakon što je podvrgnut operaciji zbog zaplitanja crijeva, Gibb je, prema liječničkom priopćenju, bio u kritičnom ali stabilnom stanju.

Maurice, njegov brat blizanac Robin i njihov stariji brat Barry, osnovali su skupinu Bee Gees u australskom gradu Brisebaneu 1958. godine.

Skupina je doživjela svjetsku slavu tijekom sedamdesetih godina, na vrhuncu popularnosti disko glazbe, objavljivanjem albuma s glazbom za film ´Groznica subotnje večeri´.

Maurice Gibb, čiji je glas publici možda najmanje poznat među braćom, svirao je bas i klavijature, te obično pjevao prateće vokale.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara