Unajmio stan preko Airbnba i našao kameru, ostao u šoku odgovorom domaćina

Unajmio stan preko Airbnba i našao kameru, ostao u šoku odgovorom domaćina
Foto: News.com.au

GOST koji je smještaj unajmio preko Airbnba pronašao je kameru u sobi pa ostao u šoku pitanjem koje mu je vlasnik postavio kad se žalio.

Američki sveučilišni profesor Jeffrey Bigham kaže kako je sa svojom obitelji provodio novogodišnje praznike na imanju koje su unajmili preko Airbnba u Seattleu.

Trebao im je čitav dan prije nego što su uočili nešto čudno u kutu jedne od soba – bijeli objekt za koji su vrlo brzo ustanovili da je videokamera. Profesor Bingham kaže kako su sličnu kameru pronašli u još jednoj sobi, prenosi news.com.au.

I dok je u opisu posjeda pisalo kako je imanje opremljeno kamerama "na ulazu", profesor kaže kako te kamere očigledno nisu bile tamo. "Bio sam šokiran i odmah sam ih isključio", napisao je na blogu o svom neugodnom iskustvu.

"Ne mislim da smo napravili nešto posebno čudno, no vrlo moguće je da je naše dvogodišnje dijete trčalo golo ispred kamera (vidno polje kamere bilo je blizu izlaza iz kupaonice)", napisao je, između ostalog.

Kaže kako je zatim kontaktirao Airbnb, no stvari su postale još čudnije kad je Airbnb kontaktirao njegovog domaćina i obavijestio ga da se gost žalio na kamere. Osim loše recenzije, profesor je dobio i bizarnu poruku jer je isključio kamere. "Što si pokušavao sakriti na Silvestrovo?" pitao ga je domaćin, a on je, kaže, ostao šokiran.

"Ako ikad više budem morao koristiti Airbnb, morat ću biti puno oprezniji ili jednostavno eksplicitno pitati domaćina da potvrdi kako nema kamera u kući", kaže.

Za news.com.au profesor je otkrio kako mu je Airbnb refundirao trošak boravka, a u izjavi profesoru su se i ispričali. Osim toga, domaćin koji mu je iznajmio stan izbačen je s platforme.

Profesor Bigham kaže kako može razumjeti da kamere mogu pomoći domaćinima da vide štetu koju su napravili gosti, no da treba u obzir uzeti i širi kontekst. "Moramo pažljivo razmisliti kako ćemo živjeti u ovom svijetu koji se sve više nadzire. Samo zato što je nešto lako snimiti, ne znači da to moramo i napraviti", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara